X-sprint seikkailua kaikille X-sprint seikkailua kaikille

Kauden ensimmäinen Millet X-sprint kisattu

Kauden ensimmäinen Millet X-sprint kisattu  18.05.2003

Sateisessa kevätsäässä käynnistyi tämänvuotinen X-sprint sarja. Lempäälän kosteaan ja melko viileään keliin starttasi 71 seikkailijaa. Mukana oli viimevuonna ulkomaan kisoja kierrellyt Team Karhukopio, Suonenjoen ylpeys Team OP, sekä tukku haastajia.

Kisa käynnistyi maastopyöräilyosuudella, jolla oli pituutta liki 40 km. Reitti kulki Lempäälän ja Kangasalan rajaa myötäillen kohti pohjoista, aina Höytämöjärven pohjoisrannalla sijaitsevaan Vihreän Polun seikkailukeskukseen, jossa kisailijoilla oli selvitettävänään yläköysirata. Pari päivää jatkunut sade ja pyöräilykengät tekivät urakasta haastavan. Tosin suurempi haaste tuntui monelle olevan lämpöisenä pysyminen, sillä taivaalta vihmova vesi ja + 8 asteen lämpötila kohmetti radalle jonottavia tehokkaasti. Radan sijainti vielä kisan alkupuolella kokosi jonoa entisestään, mutta hyvällä seikkauasenteella ja rosvopaistintekijöiden nuotion avulla siitäkin selvittiin... Suurimmaksi ongelmaksi pöyräilyosuudella muodostuivat kalustorikot: vanne halkesi, ketjut katkeilivat ja poljin korkkasi irti kammesta, mutta nämäkin tekniset ongelmat pysäyttivät lopulta vain yhden joukkueen matkanteon.

Pyöräily vaihtui suunnistukseksi Asemakylässä ja matka jatkui kohti Hakkarin liikuntakeskusta ja seuraavaa vaihtopaikkaa. Tällä 13 km:n osuudella muutama rasti aiheutti ongelmia, mutta kokonaisuudessaan osuus taittui mukavasti. Jäähallin parkkipaikalla olleen vaihdon jälkeen kisailijat jatkoivat vielä kilometrin verran juoksemalla kohti Koivunnokkaa, ja melontakalustoa.

Melontaosuudella kierrettiin puolitoista kierrosta Lempäälän keskustan ympärillä kulkevaa melontareittiä. Ja koska tuohon reittiin kuuluu myös Lempäälän kanava, oli kisailijoilla tiedossa mukavaa jalkaliikuntaa kanoottia kanavan ohi kantaen. Melonnan vaikein paikka oli monelle joukkueelle reitillä ollut pohjapadoin varustettu tunneli, jossa ainakin yksi joukkue kävi tekemässä lähempää tuttavuutta Ahdin valtakuntaa.

Kovat olivat jälleen kovia ja kilpailu kireätä. Yläköysiradan odotusajat sekoittivat pakan, ja lopullinen paremmuusjärjestys selvisi vasta maalissa, odotusaikojen vähennyksen jälkeen. Ehkä juuri siitä syystä kisa oli monilta osin äärimmäisen tasainen, useita sijoituksia ratkottiin sekuntipelinä. Solon voiton korjasi Tommi Putkuri Team Karhukopiosta, saman seuran Joni Kemppi ja Matti Leppäniemi veivät nimiinsä Duo Miehet -sarjan voiton. Naisten Duossa voittokamppailua ei päässyt syntymään kun viivalla oli vain yksi naispari: Noora Sinisalo, Taija Lyyski, Team Optimus. Suurinta julkisuutta keräsi tälläkertaa kuitenkin Duo Kunto, sillä kisan ehdottomasti menestynein urheilija löytyi tästä sarjasta. Yhdistetyn erikoismies Samppa Lajunen oli tullut tekemään kunnon pitkän harjoituksen yhdessä parinsa Pertti Vuorisen kanssa. Sampan liikkuminen Lempäälän metsissä herätteli myös lehdistön sekä paikallisten mielenkiinnon lajia kohtaa.

Lempäälän kisa onnistui mukavasti, sateesta huolimatta...

Seuraava osakilpailu kisataan Mikkelissä elokuun puolivälissä, oletko jo ilmoittautunut mukaan?

< Takaisin


webmaster@x-sprint.com Ι Copyright © X-sprint 2004