X-sprint seikkailua kaikille X-sprint seikkailua kaikille

X-sprint Ikaalinen kisattu

X-sprint Ikaalinen kisattu  20.05.2002

Ikaalisten maastoissa kisasi lauantain hieman koleassa säässä liki 50 innokasta seikkailijaa. Reitti piti sisällään 5 km pikavaellusta, 15 km melontaa Jämijärvellä ja luonnonkauniilla Jyllinjoelle, josta kosket oli tällä kertaa poistettu. Melonnasta kiiruhtivat ensimmäisenä Duo Naiset, jotka 4 km lyhyemmän reitin turvin olivat jopa kajakeilla meloneita Sooloilijoita karussa. Melonta osuuden kommelluksista voisi mainita Team Karhukopion Mika Sompin kaatumisen. Mika alkoi tankkaamaan joen rauhallisessa kohdassa ja päätyikin itse kalojenruuaksi, no kyllähän pikku uinti aina virkistää ;-)

Jyllin urheilukentän vaihto näyttää muodostuneen Duo Naiset kisan ratkaisunpaikaksi, Vaude TransActiven Kaskentaus ja Lyyski, olivat ripeämpiä ja karkasivat etumatkaan, joka kesti miltei muuttumattomana loppuun asti. Vaihdon jälkeen matka jatkui 35 km maastopöyräilyllä pitkin lähimaaseudun kylä- ja metsäautoteitä, ja päästiinpä osuuden loppupuolella nauttimaan Ikaalisten harjun komeista kangaspoluista ja jopa harrastamaan todellista maastopyöräilyä, jossa polusta ei aina ollut tietoakaan. Kisa pysyi kaikissa sarjoissa jännänä, Duo Naiset eteni vain muutaman minuutin eroilla, eikä miestenkään kärjessä erot olleet viittä minuuttia Team OP:n kahden joukkueen ja Team Karhukopion sekaparin välillä. Solo sarjassa saatiin vielä tässä vaiheessa nauttia uudesta johtohahmosta, kun Erkki Ahonen saapui vaihtoon viitisen minuuttia ennen Somppia.

Suunnistuksessa ei mitään yllättävää sattunut, jos nyt yllätykseksi ei lasketa koko kisaa johtanutta Kuntosarjan joukkuetta Team Kisakonnaa. Viimeinen osuus, 9 km Ride&Run kohti Ikaalisten kylpylän allasosastoa selvitti lopullisen paremmuuden. Miehissä Team OP:n kaksi joukkuetta sai loppukirillä keskinäisen paremmuutensa selville ja Solossa Somppi rynni yllättäjä Ahosesta ohi, kun pelkoa eksymisestä ei enää ollut.


< Takaisin


webmaster@x-sprint.com Ι Copyright © X-sprint 2004